KALEIDO

Zagrli me pričom

2022


2021

U vremenu u kojem je izgovorena riječ često svedena na informaciju, ljudi sve udaljeniji, a dodir je postao prijetnja i bauk, došli smo do ideje kako bi bilo lijepo povezati se stvaralački i zagrliti jedni druge toplinom ispričane priče.

Projekt se sastoji od dva dijela. U prvom dijelu će se kroz trodnevnu edukaciju, seriju predstava, predavanja i radionica sudionike upoznati s različitim aspektima pripovijedanja te ih osposobiti za uporabu metode kamišibaja u svakodnevnome radu s djecom. Po završetku edukacije će sudionici u drugom dijelu projekta s vlastitim pričama sudjelovati na online reviji  pripovijedanja priča koji će online moći pratiti štićenici dječjih domova te umirovljenici u domovima za starije i nemoćne.

U projektu sudjeluje 150 studenata s Učiteljskog fakulteta u Čakovcu, Petrinji i Zagrebu te 150 odgojno obrazovnih djelatnika iz cijele Hrvatske i nekolicina . Među sudionicima su učitelji razredne nastave, profesori hrvatskog jezika, profesori likovne kulture, knjižničari, vjeroučitelji… Škole koje su prijavile svoje djelatnike kao projektni poklon su dobile boki butaj, drveni okvir za pripovijedanje kamišibaj priča, autorski rad Bojana Đorđevića.

Nositelj projekta je Udruga Kaleido, a partner Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a projekt su financijski podržali Colas Hrvatska i Grad Buzet. Idejna začetnica i voditeljica projekta Zagrli me pričom je dramska pedagoginja Iva Nemec. Vizualni identitet potpisuju akademska slikarica Morana Varovič Čekolj i grafički dizajner Matej Nemec. Za najavni song projekta glazbu i tekst je napisala profesorica i dramska pedagoginja Maja Stanković, a uglazbila ga i otpjevala kantautorica Elis Lovrić.

Nositelj projekta je Udruga Kaleido, a partner Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a projekt su financijski podržali Colas Hrvatska i Grad Buzet.